Tallers en marxa!

Peça artística d’Anna Figueroa en la primera sessió del Taller de costura creativa.

Els curs engega i mica en mica la maquinària del centre comença a posar-se en marxa. Avui dilluns s’han iniciat els Tallers, un espai d’aprenentatge de dues hores setmanals durant mig curs on els nois i noies tasten diferents propostes, totes elles enfocades a la creació, la producció o la comunitat educativa.

Es manté l’habitual desbordament de peticions pel fer taller de Cuina, i augmenta l’interès pel taller de Cinema. Enguany hi ha set novetats respecte el curs passat. Si en voleu saber més, aquí teniu les descripcions dels tallers amb les que els nois i noies van haver de fer la seva tria.

Desitgem uns tallers ben profitosos per tothom!

Restauració de mobles

En aquest taller donarem una nova vida a mobles que ja són vells però tenen molt encant i també donarem altres utilitats a diferents objectes. Despertarem habilitats que no sabíem que teníem i ens passarà el temps volant alhora que farem del centre un espai més confortable.

Cuina

Hem preparat aquest taller per apropar-nos al món de la cuina i l’alimentació. Més enllà de potenciar la teva creativitat i imaginació, milloraràs la teva destresa amb els utensilis de cuina. T’involucraràs en una realitat quotidiana i et familiaritzaràs amb el procés d’elaboració d’un aliment. Prepararem menjars saludables, refrescants i complerts

Cinema (en col·laboració amb Iaco Subirats de l’Associació Méliès)

Heu vist el curt Rewind? I el No és amor? Són produccions fetes en aquest taller. L’objectiu d’enguany serà produir-ne un altre curtmetratge. Per fer-ho haurem de repartir-nos la feina: sortir a escena, decidir el tema de fons, escriure el guió, planificar el rodatge, gravar les escenes… Caldrà implicació en les diferents fases per part de totes les persones participants, i molt probablement haurem de dedicar hores fora de l’horari lectiu, i és que el cinema és fruit d’un treball en equip que inevitablement se surt de les parets del nostre centre.

La revista

Vols fer de periodista? T’agrada el disseny gràfic? En aquest taller estarem al dia de les activitats del centre, des de P3 fins a 4t d’ESO, en farem un seguiment i elaborarem notícies i articles per difondre-les entre la resta d’alumnat, el professorat i les famílies, tot això utilitzant eines digitals perquè el format quedi professional i espectacular. El taller conclourà amb la publicació en paper d’una revista que serà lliurada a tota la comunitat educativa.

Costura creativa (en col·laboració amb Anna Figueroa)

Ets creatiu o creativa? Sabies que es pot cosir sobre metall? T’agrada dibuixar, idear, il·lustrar? Si tens alguna d’aquestes inquietuds amb nosaltres aprendràs noves tècniques per posar-les en pràctica. Comptarem amb l’Anna, veïna de Castellbisbal i una experta “dressmaker” que ens assessorarà, motivarà i ajudarà en la tasca. Anima’t! La costura no només és cosa de iaies…

Banda instruments de vent (en col·laboració Oriol Ferré de l’Escola de Música Miquel Blanch)

S’ofereix l’oportunitat de tocar un instrument de vent metall, participant d’un conjunt musical des del principi. Algunes activitats previstes dins aquest projecte són: exercicis de coordinació, percussió corporal,… (que han de servir per millorar el sentit rítmic), exercicis previs, sense l’instrument i exercicis tècnics propis dels instruments de vent metall. Interpretació d’un repertori bàsic,

Dinamització de pati

Voleu fer que les estones de pati siguin més divertides? Que es facin activitats de joc? Que tothom pugui sentir-se identificat amb el nostre pati? En aquest Taller caldrà decidir moltes coses i realitzar-les. Des de jocs de pista, o jocs de sala, a espais de tertúlia o de recreació. Totes les idees seran ben trobades si després les podem materialitzar, fent que els patis siguin espais de diversió i de convivència.

Això és esport?

Sabeu què és el futbol? I el bàsquet, l’handbol, la natació o tants altres? Sabeu que en general van aparèixer a partir de jocs i esports tradicionals? Coneixeu jocs i esports que no surten als diaris? Cada setmana mirarem de bellugar-nos practicant esports i jocs tradicionals o alternatius que triarem i aprendrem entre tots. Serem capaços d’engrescar altres companys de l’institut per practicar-los? O potser de preparar una jornada on practicar-los conjuntament? Som-hi!

Jocs de lògica, enginy i estratègia

En aquest taller resoldrem enigmes, experimentarem amb efectes visuals i desenvoluparem estratègies de resolució de problemes mitjançant l’anomenat “pensament lateral o divergent”, és a dir, mitjançant procediments o solucions que no són aparentment lògics o de sentit comú, a més de crear els seus propis enigmes i jocs per als companys. L’objectiu del taller és potenciar el raonament, la concentració, la creativitat i la flexibilitat mental d’una manera entretinguda.

Mediació

Vols ser alumne mediador? El servei de mediació es posa en funcionament per ajudar a resoldre conflictes de forma pacífica i per contribuir a que tots i totes puguem gaudir d’un bon clima de convivència i treball en el centre. Et consideres una persona creïble i de confiança? Saps escoltar amb atenció? Creus en la capacitat de les persones que tens al davant? Mostres empatia sense posar-te a favor o en contra d’algú? Tens paciència? T’agrada crear un entorn de respecte, confidencialitat, amistat i calma? Si la majoria de respostes són afirmatives, apunta’t!