Començament del Projecte #actesolidari2015

equipDilluns 9 de novembre, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Escola Les Vinyes van començar un projecte sobre els refugiats de Síria. El producte serà un acte solidari que es realitzarà el dimecres 18 a la plaça de l’Església.
Els alumnes van començar fent una pluja d’idees sobre dubtes, paraules, sentiments que els produïa el conflicte sirià i les van classificar en: història, economia, drets humans, política i sentiments.

Seguidament, es van distribuir per grups base (grups compostos per quatre o cinc persones, cadascuna amb un rol/tasca diferents) i van escollir el tema que treballarien a fons. Quan ja el tenien escollit van fer una pluja d’idees i es van informar sobre el tema.
A més, van traçar en un mapa les diferents rutes que segueixen els refugiats fins arribar a Alemanya, el seu principal destí. Per

aula

finalitzar el dia, en Joaquim Sardà, regidor de Serveis Generals, Serveis Centrals, Seguretat Ciutadana i Cooperació de l’ajuntament del poble, els va fer una conferència sobre el conflicte de Síria i com actua el FonsCatalà de Cooperació, una institució formada per alguns catalans que s’uneixen per ajudar en causes solidàries.

[Article elaborat per l’equip expert en comunicació de 4t d’ESO]

Seguiu-nos a: https://twitter.com/Acte_SolidariLV 🙂