Dinàmica 1-2-4

Aquest dijous vam fer l’última sessió d’Educació per a la Ciutadania, a 3r d’ESO, i ho vam fer amb la dinàmica cooperativa “1-2-4”. Aquesta dinàmica es pot enfocar de moltes maneres: nosaltres la vam utilitzar per comprovar què entenem per “Educació per a la Ciutadania”, després de tres mesos de formar part d’aquesta matèria.

En primer lloc, individualment vam haver d’escriure la definició de la matèria, amb les nostres paraules, en un full (només disposàvem de 2 minuts!). Després vam compartir la nostra definició amb la del company/a del costat amb la idea d’elaborar, entre els dos, una nova definició. I, finalment, vam repetir la tasca ajuntant parelles.

Fet això, teníem quatre definicions però volíem arribar al consens. Per tant, les vam posar en comú i ens va sortir la nostra particular definició:

Educació per la ciutadania és una matèria de caràcter social i cultural que s’imparteix des de fa temps en els centres educatius amb la finalitat de sensibilitzar els més joves, educar en valors com per exemple la solidaritat i el respecte. En aquesta matèria es consciencia l’alumnat entorn els drets humans universals.

En el nostre cas, ha estat eminentment pràctica tot i que ha tingut una part teòrica. Al llarg dels tres mesos hem treballat en grups per tal de resoldre la tasca encomanada.

En resum, aquesta assignatura ens il·lustra com ser millors ciutadans i participar en la societat d’una forma correcta.”

Abans d’acabar la sessió vam recuperar els pòsits de la primera sessió en la que vam compartir les paraules que ens suggerien “Ciutadania”.

Quines paraules ens vénen al cap quan parlem de "Ciutadania"?

Quines paraules ens vénen al cap quan parlem de “Ciutadania”?

Per últim, volem informar-vos que ja ha sortit el veredicte del concurs d’espots no sexistes (RE)IMAGINA’T en el que vam participar. Nosaltres no hem guanyat però ens ha fet il·lusió veure que uns companys de batxillerat de l’INS Castellbisbal ha guanyat en la categoria de “campanya de sensibilització”. Enhorabona! Ja tenim ganes de veure la gravació! 😉