Activitats de lectura a l’ESO

Un moment de la xerrada, amb el Jaume Copons de fons.

Un moment de la xerrada, amb el Jaume Copons de fons.

Des de l’àrea de Llengua catalana vam organitzar una trobada amb l’escriptor Jaume Copons, autor, entre d’altres, del llibre “La closca pelada dels cretins”. La trobada va tenir lloc ahir, dilluns 2 de març, a la biblioteca de l’Institut-Escola Les Vinyes. A tercera hora del matí els nois i les noies de 3r d’ESO van tenir l’oportunitat de conversar amb l’autor del llibre de lectura obligatòria, fer-li preguntes i copsar, de primera mà, com n’és de polivalent! A continuació va ser el torn dels nois i les noies de 4t d’ESO, els quals van quedar fascinats de les sorprenents històries de l’escriptor: anècdotes d’adolescent, primers passos com a escriptor, guionista de programes televisius…

En acabar la xerrada, les persones que van voler van poder demanar-li un autògraf!

L'escriptor signant un autògraf.

L’escriptor signant un autògraf.

A banda d’aquesta activitat, actualment també tenim entre mans la participació en l’XI Certamen nacional de lectura infantil i juvenil de lectura en veu alta, organitzat per l’editorial La Galera. Enguany participem en totes les categories de secundària: Corsaris (1r i 2n d’ESO) i Tropa de corsaris (3r i 4t). Després d’un càsting intern per decidir qui ens representarà, ens estem preparant (des d’Animació lectora i Català) per anar als Quarts de final, el divendres 13 de març a Sant Cugat del Vallès.

Seguirem informant…