Jornada d’Spiribol a Les Vinyes

Spiribol

Durant la setmana del Treball Globalitzat entorn al Joc, s’ha organitzat una jornada d’Spiribol des de l’àrea d’Educació Física, amb la participació de quasi tot l’alumnat de secundària.

Aquesta activitat és la primera vegada que s’ha  realitzat a Castellbisbal i esperem que no sigui l’última, ja que ha agradat molt a tothom qui ho ha provat!!

 

L’Spiribol és un nou esport alternatiu de raqueta o pala que es pot adaptar fàcilment a diferents superfícies (asfalt, platja, muntanya,…) i poden jugar d’un a quatre jugadors. Estimula de manera activa la velocitat, la resistència, l’agilitat i sobretot els reflexes de l’esportista.

El joc consisteix bàsicament en fer  girar la pilota al voltant d’un màstil amb l’objectiu d’enrotllar la corda abans que els altres a la part groga de l’Spiribol i no cometre faltes durant el joc ja que això també condiciona el resultat.DSCF0049

A l’any 2011 es va crear la Fundació Spiribol amb l’objectiu de promocionar aquest esport  de manera solidària i amb la clara  voluntat d’ajudar als altres. A l’inici de la Fundació hi va col·laborar el grup El Tricicle i més endavant altres esportistes  coneguts com Carles Puyol, Fernando Hierro i Andres Iniesta.

Després de l’experiència volem animar a tothom a provar-ho quan tingueu l’ocasió, ja que l’aprenentatge és ràpid i de ben segur us farà gaudir, suar, riure i passar una estona molt agradable i entretinguda entre els amics i/o familiars.DSCF0067

A LES VINYES ja coneixem l’SPIRIBOL!!!! ;-))