Jocs de cooperació i jocs amb materials reciclats

4t

Foto: Optativa de plàstica a 4t

Amb els alumnes de quart, durant la primera sessió, que va ser partida degut a l’activitat de l’”Spiribol” la vam dedicar a fer un joc de coneixement i cooperació: El joc del fil i les frases. Aquest joc consisteix en seure tots en rotllana i anar passant un fil. La persona que comença agafa la punta del fil i envia la resta a un company, dient una cosa bona i una dolenta sobre ell. Un cop dit això, el company que ha rebut el fil, agafa per una banda el fil i la resta el tira a un altre company i li diu una cosa bona i dolenta sobre ell, i així consecutivament fins que tothom a rebut una part del fil i li han dit les frases. Un cop acabat veurem que es construeix un entramat, el qual està integrat per tots els alumnes de la classe. Si una persona deixa d’aguantar el fil l’entramat es desfà, per tant tots han de tenir el fil en tensió i estar atents. Després es recull el fill i es dóna per acabada l’activitat del joc.

La resta de sessions les vam dedicar a la construcció d’un joc amb material reciclat, sempre que es podia, i amb bones idees! Entre els jocs construïts tenim: un dominó, un bingo, un futbolí, un futbolí fet amb xapes i un pintball.