Creació d’espots no sexistes

Els guions i els storyboard dels nostres espots publicitaris no sexistes.

Els guions i els storyboard dels nostres espots publicitaris no sexistes.

Com ja us vam avançar fa dies, aquest segon trimestre l’alumnat d’Educació per a la Ciutadania de 3r d’ESO està treballant al voltant del paper de la dona al llarg de la història. Concretament, han hagut de crear uns espots publicitaris no sexistes per a presentar-los al concurs (RE)IMAGINA’T, impulsat per l’Observatori de la dona en els mitjans de comunicació, del qual l’Ajuntament del nostre poble en forma part.

Al llarg d’aquestes setmanes hem estat treballant pensant en quin producte (inventat o no) volíem publicitar, tenint en compte el targget (públic a qui va dirigit l’espot). Han sortit idees de tot tipus: des de crispetes de colors amb sabors ben diferents fins a un bolígraf-corrector, passant per una videoconsola transportable, entre d’altres. Un cop teníem la idea definida ens calia pensar en com volíem vendre el producte amb només 20 segons: quina situació volem presentar a l’espot? Quins enquadraments de la càmera volem fer? Quina música volem que soni? Tots aquests elements, i d’altres, han hagut de quedar recollits en el guió i l’storyboard de l’espot.

Tot i que aquests últims dies hem tingut incidències amb els ordinadors i internet, avui hem pogut enviar els nostres sis treballs a l’organització del concurs. Ara li toca entrar en acció al jurat, format per professionals de l’àmbit audiovisual i de comunicació, entre d’altres. Aquest haurà de decidir l’espot guanyador, el qual serà gravat amb un equip de TV3.

En principi es farà públic l’espot guanyador el 6 de març. A veure si tenim sort!

Seguirem informant…