Escriptors i escriptores visiten Les Vinyes!

En Xavier Gual, en un moment de la xerrada.

En Xavier Gual, en un moment de la xerrada.

Aquest matí els nois i les noies de 4t d’ESO hem compartit una estona amb en Xavier Gual, autor del llibre “El mediador”, que hem llegit i treballat a català. Tenir-lo a la biblioteca del centre, tan proper, ens ha possibilitat plantejar-li dubtes i qüestions que havien sorgit a classe amb anterioritat. Entre d’altres coses, ens ha explicat que li agrada escriure sobre fets quotidians i fer-los arribar a la gent (d’aquí la inquietud periodística).

“El mediador” narra una història que ens recorda la trama de l’obra “Mar i cel” d’Àngel Guimerà, de la qual se n’ha fet un musical que anirem a veure el 4 de febrer.

L'escriptor signant un autògraf a un alumne de 4t d'ESO, al final de la xerrada.

L’escriptor signant un autògraf a un alumne de 4t d’ESO, al final de la xerrada.

Al final de la trobada hem tingut l’oportunitat de demanar-li un autògraf!

Us deixem amb un petit recull de fotografies.

El primer trimestre, aprofitant l’excursió que vam fer a la Colònia Vidal (a Puig-Reig), vam treballar la novel·la “Olor de colònia”, de la Sílvia Alcàntara, i també vam tenir el privilegi de compartir unes hores amb ella: ens va parlar com era la vida en una colònia (ella hi va viure 20 anys) i com havia estat l’experiència com a escriptora amb el seu primer llibre publicat.

La Sílvia Alcàntara, autora d'"Olor de colònia", durant la xerrada que vam fer al novembre.

La Sílvia Alcàntara, autora d'”Olor de colònia”, durant la xerrada que vam fer al novembre.