Ciutadania: nou trimestre, nous reptes!

Aquest segon trimestre, un nou grup de nois i noies de 3r d’ESO fa la matèria d’Educació per a la Ciutadania. Amb el canvi de grup, canvi de repte: ens proposem participar en el concurs (RE)IMAGINA’T d’espots no sexistes organitzat per l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, del qual en forma part l’Ajuntament del nostre poble.

Logotip de l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

Logotip de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació.

Amb aquest nou projecte ens caldrà  conèixer quin ha estat el paper de la dona al llarg de la història, quins valors imperen en l’actualitat, quins són els nostres drets i els nostres deures, com es projecta el rol de la dona en els mitjans de comunicació i, concretament, en els anuncis de publicitat. I tot això ens servirà de base per dissenyar un espot publicitari no sexista de 20 segons de durada. El millor espot del concurs serà gravat amb un equip de professionals de TV3!

En aquesta línia, ahir va venir la Raquel de l’Observatori a fer-nos un taller participatiu amb la finalitat d’analitzar diversos anuncis publicitaris i donar-nos eines per al nostre treball. Tot i que les coses estan canviant, vam poder comprovar que moltes marques conegudes (de roba esportiva, de detergents, de roba interior, entre d’altres) utilitzen el paper de l’home i la dona de forma estereotipada.

Ja ho veieu, tenim un nou repte en marxa! Seguirem informant…