Per què no contestes?

Dimarts passat, els nois i les noies de 4t d’ESO van “viure” el taller “Per què no contestes?”, activitat inclosa dins del Pla d’Acció Tutorial amb la finalitat de reflexionar sobre els usos responsables de les TIC, identificar processos d’assetjament de diferents intensitats i adquirir eines per resoldre conflictes creats a través de les pantalles.

Podem prescindir del mòbil?

Podem prescindir del mòbil?

Aquest taller, promogut des del Departament de Salut pública de l’Ajuntament de Castellbisbal, constava de tres esquetxos teatrals (protagonitzats per un noi i una noia) en els que s’hi plasmaven situacions de la vida quotidiana dels nostres adolescents. Posteriorment, es va obrir un debat per parlar i reflexionar sobre les nostres conductes entorn al tema tractat: Quantes hores utilitzem el mòbil? En fem un ús coherent? Controlem les persones del nostre voltant amb el mòbil? Sabem realment on arriben els límits d’internet? Compartim les nostres contrasenyes? Podem prescindir del mòbil? …

Sempre des d’una actitud positiva i de respecte els alumnes van aportar les seves opinions, els seus dubtes, les seves inquietuds…

Després del taller, alguns alumnes ens van fer arribar la seva opinió al respecte. Aquí us en deixem una petita mostra: “Ha estat una activitat molt interessant”, “ha estat molt didàctic i divertit”, “m’ha sorprès bastant tota la informació que he arribat a aprendre”.