Comencem a fer la nostra recerca!

Fragment de la portada del dossier del Projecte de Recerca.

Portada del dossier del Projecte de Recerca.

Tres, dos, un… arranquem el Projecte de Recerca! Aquesta setmana l’alumnat de 4t d’ESO protagonitzarà el primer Treball Globalitzat del curs “Comencem a fer la nostra recerca!” amb la finalitat de donar el tret de sortida al Projecte de Recerca, element que s’engloba dins el currículum optatiu dels alumnes.

“Projecte de Recerca” significa treballar en grups de quatre persones al voltant d’un tema; seguir un mètode de resolució que ens permeti arribar a uns resultats; tenir un professor/a – tutor/a al llarg de tot el procés; treballar de forma autònoma al llarg dels propers mesos; consultar diverses fonts d’informació;… per arribar a unes conclusions argumentades per mitjà d’un informe escrit i una breu exposició oral.

Al llarg d’aquests dies, proposarem als nois i a les noies un seguit de temes a treballar perquè s’inspirin, els informarem de quina és l’estructura que ha de tenir la memòria final de la recerca, els donarem suport en la creació dels grups de treball, els proporcionarem contingut teòric concret que els serveixi durant el projecte (per exemple, el tractament de les dades amb l’excel), etc.

Posarem punt i final al Projecte de Recerca durant el Projecte del 2n trimestre (al mes de març), amb l’entrega de la memòria final i l’exposició davant del tribunal.

Endavant, nois i noies!