Banc de sang a Les Vinyes

El passat 14 d’octubre de 2014 va venir la Carme Díaz a l’Institut Escola Les Vinyes. Ella és la coordinadora del Projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Banc de Sang i Teixits de Catalunya

Banc de Sang i Teixits de Catalunya

Va venir a fer-nos un taller sobre la sang i la donació de sang perquè amb el grup de Ciutadania de 3r d’ESO, aquest 1r trimestre del curs, col·laborarem en el projecte d’ApS del Banc de sang, amb el suport de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Per a començar el taller ens vam organitzar per grups base (els mateixos amb els que treballem a Ciutadania). A cada grup ens va repartir uns fulls amb una petita explicació teòrica sobre algun tema de la sang o de la donació. Cada grup base va haver de preparar-se el contingut teòric, fer-ne un resum i, tot seguit, explicar-ho a la resta de companys/es. Al final, vam fer una posada en comú i vam anar resolent dubtes que ens sorgien.

La veritat és que vam aprendre moltes coses. Com a curiositat, ens va ensenyar la bossa on guarden la sang de les persones donants i ens va explicar que a cada persona li treuen 480 ml, gairebé mig litre de sang!

Va ser un taller molt interessant ja que vam aprendre moltes coses sobre el tema de la donació de sang.

Un grup explicant les fases de la donació de sang a la resta de companys/es.

Un grup explicant les fases de la donació de sang a la resta de companys/es.

N’estem preparant una de molt grossa de cara al novembre! Seguirem informant!

Andrea Ventura i Gemma Margarit

Ciutadania de 3r d’ESO