Visitem el Centre de Regulació Genòmica

foto expo

Foto: Una de les fotografies de l’exposició “Tree of Life”

El passat 23 de setembre i 2 d’octubre, els alumnes de Biologia de 4t d’ESO vam anar d’excursió a Barcelona. En primer lloc, vam anar a veure una exposició fotogràfica “Tree of Life” sobre cèl•lules al Palau Robert, acompanyada d’un taller d’observació microscòpica. L’exposició consistia en un recull d’imatges de cèl•lules, entre les quals vam poder observar les cèl•lules tumorals d’Henrietta Lacks. Aquestes cèl•lules es reprodueixen sense parar si els hi dónes un bon medi.

CRG1

Foto: Centre de Regulació Genòmica

Després, vam anar al Centre de Regulació Genòmica que es troba davant del mar. Vam tenir el privilegi que ens ensenyessin les sorprenents instal•lacions i que ens expliquessin, entre d’altres, els motius de posar en un mateix espai els científics que fan investigació bàsica i els que fan investigació aplicada; les curiositats d’un edifici tan especial; i com poden arribar a ser els primers en investigació d’aquest tipus a nivell d’Espanya, els quarts a nivell d’Europa i els novens a tot el món!

 

En conclusió, va ser un matí divertit però sobretot curiós. Podeu veure les fotos de la jornada visitant l’àlbum de la sortida.

 

Adrián Lamas, 4t d’ESO