“El Tricicle” a Les Vinyes

Durant el segon trimestre i part del tercer, l’alumnat de 1r d’ESO de Les Vinyes hem estat treballant la comunicació no verbal i, de retruc, el teatre gestual a l’àrea de Llengua Catalana.

Teníem una excursió programada per anar a veure el nou espectacle de Tricicle, “BITS” al Teatre Victòria de Barcelona dins la programació d'”Espectacles amb classe”, i per familiaritzar-nos amb el teatre gestual, l’obra de teatre i la companyia teatral, vam iniciar un treball en grups (previ a l’excursió) que va consistir en: recerca d’informació d'”El Tricicle”, recerca d’informació dels diferents espectacles portats a terme per la companyia (internet, premsa, contacte amb la companyia…), selecció d’un gag i posada a escena del mateix (seguint el guió, preparant l’atrezzo, les músiques…). Realment vam fer un bon treball, tant és així que el divendres 25 d’abril, dins els actes de Sant Jordi a “Els Costals” vam representar una petita mostra dels gags treballats: SIT, SLÀSTIC, BITS, TRICICLE 20 i MANICÒMIC.

Un dels gags interpretat per alumnes de 1r d'ESO.

Un dels gags interpretat per alumnes de 1r d’ESO.

Per temes d’organització, aquell dia els més menuts de Les Vinyes (l’alumnat d’infantil i primària) no van poder gaudir de l’espectacle. Per això, el passat dimarts 13 de maig vam tornar a representar els gags d’El tricicle al gimnàs del nostre Institut Escola. Moltes gràcies pels forts aplaudiments que vam rebre! 😉

I, d’aquesta manera, vam posar punt i final en aquest “projecte” sobre el teatre gestual.