Les paraules que envolten la bellesa

Durant la setmana del treball globalitzat de 1r d’ESO que porta per títol “Es pot mesurar la bellesa?”, a l’espai d’animació lectora vam fer una activitat titulada “Les paraules que envolten la bellesa”.

Per dur-la a terme vam fer grups de 4 o 5 persones. A cadascú ens van donar un full amb les instruccions de l’activitat, la qual constava de 3 parts.

Primer de tot vam fer una pluja d’idees sobre el terme “bellesa” durant 3 minuts (un cronòmetre gegant a la pantalla ens recordava el temps que ens quedava). Posteriorment, vam posar en comú amb la resta de companys/es el que ens havia sortit a cada grup i vam fer una llista amb les paraules que ens semblaven bé.  

Treball en grup

Treball en grup

En segon lloc, vam elaborar un diccionari amb les paraules consensuades amb tota la classe. Per a fer-ho cada grup es va encarregar de buscar la definició d’algunes paraules i apuntar-les en un drive compartit. Cada classe va elaborar el seu diccionari particular sobre la bellesa:

Diccionari sobre la bellesa – 1r A

Diccionari sobre la bellesa – 1r B

Diccionari sobre la bellesa – 1r C

I finalment, ens van ensenyar a fer servir el Wordle, una pàgina web per fer núvols de paraules. Cada grup va fer el seu propi núvol de paraules seguint unes instruccions on s’indicaven totes els passos. Després els  vam imprimir en color en fulls DINA4 i els vam penjar pel passadís. Ara els nostres núvols de paraules decoren un tros del passadís de secundària i queda molt bé!

El núvol de paraules fet per un dels grups.

El núvol de paraules fet per un dels grups.

Míriam Lorenzo i Lídia Valmayor (1r d’ESO)