Petits llaminers!

Cuinant el tiramisú.

Cuinant el tiramisú.

“Petits llaminers” és el nom de la nova optativa que tenim a Les Vinyes! I el nom ja ens ho diu tot: és una optativa on coneixem i cuinem plats dolços d’arreu del món.

Per poder posar en marxa aquest nou espai culinari ha fet falta habilitar una aula expressament per a l’ocasió: taules folrades per a no malmètre-les, estris de cuina (coberts, espàtules, batedors, mesuradors…), els davantals per a no embrutar-nos, les receptes i els ingredients, una pica amb aigua i sabó per a rentar els plats, i el més important: un grup d’alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO amb moltes ganes de cuinar!

Cadascú escriu la recepta del dia a la seva llibreta.

Cadascú escriu la recepta del dia a la seva llibreta.

Les sessions comencen presentant la recepta del dia i és el moment en què els nois i les noies l’anoten a la seva llibreta de receptes. Després, pas per pas, s’elabora el plat. Un cop tenim la recepta enllestida és el moment de fer-li una fotografia i embolicar-la bé perquè pugui arribar a casa en bones condicions. Finalment, i no per això és el menys important, cada grup neteja els estris utilitzats.

Cada grup neteja els estris que ha utilitzat per cuinar.

Cada grup neteja els estris que ha utilitzat per cuinar.

De moment hem elaborat unes brotxetes de fruita amb xocolata per sobre, un cheesecake amb maduixes i tiramisú.

Quina serà la propera recepta?