Descobrim l’ICFO

Visita ICFO

Foto: A l’entrada de l’ICFO

El passat dimecres 15 de gener alumnes de 3r d’ESO hem visitat l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels. Primer ens van fer una introducció sobre la llum i possibles aplicacions. Dividits en tres grups, vam recórrer diferents espais de l’ICFO: laboratoris, espai de divulgació, etc. En el laboratori ens van mostrar el funcionament d’un gran microscopi, a l’espai de divulgació vam aprendre propietats de la llum com la reflexió i refracció que semblaven veritables trucs de màgia. Per últim ens van explicar com es fa la transferència de la ciència teòrica a les aplicacions quotidianes a la biomedicina, la indústria automobilística, plaques solars, etc.

En va agradar molt i vam aprofitar per escoltar l’anglès en viu, ja que tota la recerca es fa en anglès. El personal que investiga a l’ICFO, uns 300 científics, són estudiants de doctorat i joves científics de tot el món.

Com que estem estem molt engrescats, participarem en un concurs organitzat per l’ICFO titulat Illuminating Curiosity. Consisteix en respondre unes preguntes sobre la llum a través d’uns vídeos científics que siguin creatius, divertits i originals.