Excursió al Born

El dia 6 de novembre els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Escola Les Vinyes vam anar a Barcelona d’excursió, concretament, al Born.

Primer, vam anar al Parc de la Ciutadella a esmorzar. Seguidament vam anar a l’estació de França a fer unes quantes fotos, ja que participarem en un concurs fotogràfic. A continuació, vam anar a l’església de Santa Maria del Mar, on vam entrar a veure-la i a fer més fotografies, i després ens van deixar una estona lliure pel Fossar de les Moreres que està al costat de l’església. Finalment vam anar al museu del Born, on ens vam dividir en tres grups. Els tres grups vam donar una volta per la balconada des d’on es veia enderrocat una part del barri del Born. Després els grups van fer una activitat individual. Un grup feia el taller “Una ciutat oberta al món” que consistia en veure com vivien en aquella època. El segon grup va fer el taller “1714 el món en guerra” que van fer activitats sobre l’època de la guerra, com per exemple un esquema. I l’últim grup, va fer una activitat que es deia “El setge i la batalla final de l’11 de setembre de 1714” que consistia en fer una volta a la Balconada amb una explicació detallada de com vivien, treballaven, jugaven… Després, en aquesta mateixa activitat, vam entrar a una exposició temporal en què es mostrava a través de vídeos el setge i la batalla final de la guerra.

Properament penjarem totes les fotos de la sortida. De moment us en deixem una de quan estàvem al Fossar de les moreres. 

L'alumnat de 2n d'ESO al Fossar de les moreres.

L’alumnat de 2n d’ESO al Fossar de les moreres.

Adrià Mateo i Floren del Monte

2n d’ESO