Bon inici de l’optativa de còmic

Oriol a classe

Oriol Garcia, dibuixant a classe

L’Oriol Garcia, que és un dibuixant especialitzat en dibuixar còmics històrics, especialment de la història de Catalunya, ens va fer una visita als alumnes de l’optativa de Còmic, ensenyant-nos petites tàctiques i estils per poder tenir una idea més “il.lustrada” de com començar a dibuixar el nostre còmic sobre Castellbisbal, i de com perfeccionar les nostres tàctiques.

La visita de l’Oriol va durar dues hores, i durant aquest temps ens va fer una petita introducció de qui era, de quin estil dibuixava, de quina manera i finalment ens va mostrar un dels còmics fet per ell i tot el treball que comporta, encara que per a un gran dibuixant com ell, li resulta bastant fàcil de fer, perquè ens va fer algunes demostracions a la pissarra, i ens vam quedar tots amb la boca oberta, del ràpid que feia un personatge i de la perfecció amb la qual ho feia, sorprenent l’habilitat que va tenir en convertir un jove de 17 anys en un vellet de 80 anys.

Després d’aquesta petita introducció ens va començar a ensenyar les tàctiques per dibuixar l’anatomia i finalment ens va fer dibuixar a nosaltres el cos d’un personatge, aleshores va ser la prova definitiva de que l’Oriol és un gran dibuixant, només feia falta veure el meu dibuix, que hem va costar fer-lo un imperi, amb el que hi havia a la pissarra i això que ell l’havia fet en 3 segons.

Ens va explicar que dibuixava tant ràpid, perquè tots els dibuixants treballen per hores, i quant més ràpid acaben de dibuixar i segons la feina que han fet, els hi donen una quantitat de diners o una altra. Segurament fou irònic el comentari, però amb aquesta habilitat jo també el contractaria.

Després de tot el que ens va ensenyar, diria, que ja estàvem llestos per passar a l’acció i ara comença el nostre còmic de Castellbisbal, espero no decebre’l massa, segur que quan ell va començar també li costava.

I abans de marxar en va dedicar un dibuix pel nostre institut! Quin estilàs!!!

Article de Laia Tomàs, publicat originalment a la Revista La verema