La vida en una gota d’aigua

algues filamentoses

algues filamentoses

Per una pràctica de ciències naturals els nens i nenes de 1r d’ESO vam portar mostres d’aigua bruta i vam baixar a analitzar-les al laboratori.

A l’hora d’observar-les ens vam trobar que les havíem agafat de molts llocs diferents, com d’un test, l’aigua d’un ram de flors, d’un bassal… Un cop les vam tenir identificades, cada nen va agafar amb el comptagotes una gota i la va vessar sobre un portaobjectes excavat fent una preparació adient per ser observada amb el microscopi, si l’ésser viu era visible a ull nu la observàvem sota la lupa binocular i fèiem el dibuix del que estaven veient.

Mentre miràvem amb la lupa ens vam adonar de que hi havien més coses del que pensàvem. Van aparèixer rotífers, protozous, paramecis, gasteròpodes, efímeres, anèl•lids… amb els que la Gloria va fer unes fotos i uns vídeos per penjar-los a la web i, com aquests han quedat molt bé, s’està considerant presentar-los a un concurs…

Text de Paula Pérez, alumna de 1r d’ESO

 

Saps quin és aquest ésser viu del vídeo? Nosaltres també li hem donat algunes voltes! 🙂