“Ciutat 10” el joc dels drets humans

En aquestes últimes sessions, a l’optativa de “Viure i conviure” hem treballat els drets humans al voltant del joc de taulaCiutat 10“, un joc impulsat pel gabinet de Drets Humans de Creu Roja a Catalunya i dissenyat per “Marinva,  joc i educació” (aprofitem l’ocasió per donar les gràcies a Marinva que ha regalat el joc a l’institut-escola).

Amb aquest joc es vol donar a conèixer i reflexionar, de forma lúdica, sobre els drets i deures  que tenim les persones (recollits a la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans) i què pot fer una ciutat per ser excel·lent en aquest aspecte (d’aquí ve el nom de “Ciutat 10”). Cada jugador o jugadora, per torns, ha d’intentar aconseguir el màxim de serveis possibles perquè la seva ciutat sigui 10 i, d’aquesta manera anar aconseguint punts per fer el recompte al final de la partida. Estratègia, rapidesa i atenció, entre d’altres, seran fonamentals per guanyar!

Aquest joc s’acompanya d’activitats per fer abans i després de la partida, tant amb nens i nenes de primària com amb nois i noies de secundària.

I com diuen els professionals del sector, “El joc, a més de divertir i ser una font inesgotable d’emocions i relació, té un important valor educatiu i esdevé una activitat capaç d’estimular l’aprenentatge i l’esperit crític.”