Projecte sobre la llegenda artúrica

Projecte Llegenda artúrica 2012 - Rodatge

Rodatges exteriors

Els alumnes de 2n d’ESO de Les Vinyes han estat dues setmanes treballant a fons en un projecte anomenat la llegenda artúrica. Aquest projecte tractava sobre fer una pel•lícula, reflectint la llegenda del Rei Artur. Per tal que el projecte tingues un bon resultat, els alumnes, s’havien d’organitzar, i per fer-ho es van crear 11 grups de 4 o 5 persones, i cadascú tenia un rol i unes responsabilitats. Els guionistes, que resumirien 1 o 2 capítols de la novel•la, els cavallers de la taula rodona i l’adaptarien; Els directors, que dirigien les escenes resumides pels guionistes i els que havien de tenir més responsabilitat del grup; els ajudants de producció, que havien d’ajudar als directors i aquells que els necessitessin, per fer l’atrezzo i altres coses…. Els càmeres, que s’havien de posar a disposició dels directors per saber exactament l’escena i el lloc que havien de gravar. I finalment, els actors, que eren els responsables de representar el seu personatge i fer que tota la feina dels directors i els guionistes quedés reflectida correctament davant de tots els espectadors.

Com ús podeu imaginar els alumnes de l’ESO han estat molt entregats al seu rol i molt responsables per poder obtenir un bon resultat final. També he d’afegir que tots els rols han portat molt més treball del que imaginàvem i cadascú dels alumnes han expressat els seus sentiments i opinions dels seus rols desenvolupats davant del professorat perquè els poguessin avaluar.

Com alumna de 2º d’ESO he de dir que ha estat un autèntic plaer poder desfruitar de dues setmanes d’aquest projecte i de poder tenir les experiències d’una actriu. Una d’elles, per exemple, ha estat que els actors que han hagut de rodar a l’exterior han patit els dies de mal temps i han hagut de passar un fred increïble. Però ha valgut la pena!

Laia Tomàs Gisbert
Grup 9, Actriu