Projecte 2011 Treball de camp

Els alumnes de l’institut escola Les Vinyes hem fet un projecte del dia 28 de novembre al dia 7 de desembre. Els reporters de cada grup descriuen tot el que ha passat en aquella setmaneta. L’últim dia hem presentat els nostres treballs fets durant la setmana.

Dia 29/11/11, Dimarts

A l’entrar a l’institut ens han dividit en dues classes: reporters i cartògrafs a 1r B i naturalistes i fotògrafs a 1r A. A 1r A, la Glòria ha ensenyat als naturalistes a fer la clau dicotòmica i el Boris als fotògrafs a fer fotos amb macro. A 1r B, el Boris ha ensenyat a situar les espècies al mapa i als reporters ha explicat que haurien d’anar fent fotos del que anàvem fent per al reportatge. Hem sortit de l’institut a les 09:05 hores i hem marxat cap al bosc. Al cap d’uns 20 minuts caminant hi hem arribat. Resulta que un grup se n’havia anat i hem hagut d’esperar a que tornés. Quan ha tornat ens han dit els professors que ens anéssim a esmorzar. Acabat d’esmorzar ens han donat instruccions i hem començat a treballar. Ens ha costat una mica començar però, al final, repartint-nos la feina ho hem aconseguit. El lloc on estàvem és un lloc pla i verd amb sol. Hi ha dues porteries i hi ha molts arbres. Hi ha bastanta humitat. Al cap d’una estona ens hem tornat a embolicar i jo he agafat mal de cap. Després, quan ja ens havíem aclarit ha vingut el Boris i ha “examinat” a la Sandra, la cartògrafa. Per sort, ha superat la prova d’orientació i ha emprat bé brúixola i mapa. Hem començat a investigar un roure, anomenat de nom científic Quercus petraea. Després hem examinat un arbust anomenat gatosa i de nom científic Ulex parviflorus. Anàvem per la tercera espècie quan se’ns ha acabat la bateria de la càmera. Per sort en dúiem de recanvi. La tercera planta també era un arbust anomenat llentiscle i de nom científic Pistacia lentiscus. Acabades les tres plantes, hem passat a l’altra banda del riu per investigar-ne tres més. Hem començat amb un pi blanc, de nom científic Pinus halepensis. Hem seguit amb un altre arbust amb un nom ben estrany, es deia sempreviva borda, i de nom científic Helichrysum stoechas. Per últim, hem examinat un quart arbust anomenat aladern, i de nom científic Rhamnus alaternus. Hem esperat una estona i hem tornat. A l’arribar, hem anat a jugar al pati fins l’hora de dinar.

Per la tarda, hem fet el reportatge del dia (aquest que ara mateix esteu llegint) i les fitxes amb les característiques de totes les plantes examinades. Ens han donat l’estructura que havia de tenir i ens hem posat mans a l’obra. Hem passat les fotos del matí a l’ordinador i hem començat a fer-ho. A les 16:50 hores hem tornat els ordinadors a l’aula d’informàtica. Després hem marxat cap a casa.